Update nieuwbouw

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 17:33

een bijdrage van Kees Jansen (studieleider GMD)

Het gaat nu snel met de nieuwbouw van onze school op het Floriadeterrein. Volgende week (donderdag 11 maart) wordt het hoogste punt bereikt – het zogenaamde “pannenbiermoment”. En de oplevering is voor de zomer, zodat we na de zomer in ons nieuwe pand kunnen trekken. Spannend!

Hier drie fraaie drone-foto's gemaakt door Niels de Wit, 3e jaars student Geo Media & Design, die nu stage loopt bij Almere Citymarketing. Niels mocht de drone van een vriend lenen: Sebastiaan Groen. Samen hebben ze deze mooie beelden gemaakt. Daarvoor grote dank!

 Op deze foto's zie al je goed hoe het gebouw eruit komt te zien. Maar ook hoe het gebouw onderdeel wordt van de FlevoCampus. Het schoolgebouw wordt een stuk hoger dan onze naaste buren: het FoodForum van de provincie Flevoland.

 Ook kan je goed zien hoe je als bezoeker en student zicht hebt vanuit het gebouw en het Floriadeterrein op de skyline van Almere Centrum. Prachtig dat dit na het evenement de nieuwe groenste woonwijk van Almere wordt. Trots om daar deel van uit te maken.

Drone foto's gemaakt door Niels de Wit en Sebastiaan Groen

 

Over de FlevoCampus en onze hogeschool als belangrijk onderdeel van deze campus heeft omroep Flevoland onlangs nog een boeiende reportage gemaakt. Hier zie je ook goed wat onze buren bouwen.

We komen nu ook in de fase dat we nadenken over de inrichting van het nieuwe gebouw, waaronder een nieuw GeoLab. Er komt onder meer een videowall waar studenten hun producten goed kunnen tonen.

Ook verkennen we de mogelijkheden voor een opname-studio voor online presentaties en kennisclips als nieuwe praktijkfaciliteit. We kijken er naar uit!

Tot slot nog een mooie bijdrage van docent geo-ict Jan Willem van Eck. Hij heeft de BIM gegevens van ons nieuwe schoolgebouw in de omgeving gezet. Met dank aan Khaled Alhoz voor de GIS/BIM integratie.

Dit heeft veel mooie geo-toepassingen in GIS: het is een trend om gebouwen in gebieden te zetten. Passend bij de ontwikkeling van digital twins. Maar hiermee zijn ook mooie video’s te maken, zoals onderstaand voorbeeld.

Als het allemaal lukt vanuit de bouw, gaat Jan Willem van Eck binnenkort ook met studenten en Geometius een lidar-scan van de binnenkant maken. Hiermee is het echte gebouw met de echte exacte maten in 3D weer te geven. Als daar de resultaten van binnen zijn, zullen we die ook hier delen.

Video gemaakt door Jan Willem van Eck