Over GeoLab Almere

GeoLab Almere is het geo-ict innovatielab van de Aeres Hogeschool in Almere. Het hoort bij de opleidingen Geo, Media & Design (GMD) en Aarde & Klimaat (A&K). 

GeoLab is de plek voor experimenten, concepten en nieuwe ideeën van onze studenten. Zie het het een inspirerende showcase. Dit betekent dat er ook tussenvormen, eerste schetsen en nog niet uitgewerkte resultaten, inzichten, concepten en ideeën tussen staan. 

Voor onze studenten

Deze website is ook een podium voor jouw werk. Geef aan als je trots op iets bent en dat met de wereld wil delen. Ook al is het niet perfect: het is en blijft een lab. Juist wat meer wilde ideeën of producten die niet helemaal af zijn, bieden kansen voor anderen op door te gaan. Dus schroom niet en deel het om de geo-wereld weer een stap verder te ontwikkelen!

Voor geo-professionals

Via deze website geven we je een kijkje in wat onze studenten doen, bieden wij inzicht in de opleidingen en delen zowel studenten als docenten nieuwe inzichten en producten. Wil je hierop reageren? Graag! Daar leren we van.

Voor aankomende studenten

Met deze website geven we je een kijkje in beide opleiding en wat onze studenten doen. Raak je door deze site enthousiast en wil je zelf aan de slag met animaties, online kaarten, virtual reality en infographics? Kies dan voor onze hbo-studies Geo Media & Design en Aarde & Klimaat - je combineert daar toegepaste aardrijkskunde, nieuwe media en vormgeven in één opleiding.


Voor wie zijn deze opleidingen?
 

  • interesse in (toegepaste) aardrijkskunde en geografie
  • interesse in stadsgeografie, stedenbouw en urban landscape (GMD)
  • interesse in de huidige klimaatvraagstukken en onze leefwereld (A&K)
  • interesse in vormgeven, cartografie en de leefomgeving van de mens
  • je wil je onderscheiden als eigentijdse geograaf of online designer
  • je wilt  infographics en interactieve kaarten kunnen maken
  • je wil graag een studie doen met aandacht voor technologische ontwikkelingen

 

Meer weten?

Kijk op de Website van Aeres Hogeschool Almere
Of hier voor onze online open dagen
Of word lid van onze LinkedIN groep Geo café Almere