Nieuw in 2021: opleiding Aarde & Klimaat

Gepubliceerd op 11 maart 2021 om 09:27

bijdrage van geo-docent Karin Wilterdink

De eerste aanmeldingen voor de opleiding Aarde & Klimaat zijn binnen. Al meerdere aankomend studenten hebben zich ingeschreven voor deze nieuwe opleiding en we gaan dus zeker van start in september 2021. 

Aarde & Klimaat is dé nieuwe opleiding van Aeres Hogeschool Almere over bodem, water en klimaat waar je alles leert wat je moet weten en kunnen om de toekomst een stukje duurzamer te maken. Sinds eind 2019 werken we bij Aeres Hogeschool Almere aan de ontwikkeling van Aarde & Klimaat (A&K). 

Zowel bij de jongeren die een studiekeuze staan, als bij het werkveld, merken we dan klimaat- en milieuvraagstukken erg leven. En bij ons ook! Met de ontwikkeling van Aarde & Klimaat komt voor de betrokken docenten een droom uit.

Thema’s 

Duurzaamheid staat centraal in deze opleiding. We werken aan themas als verdroging, overstromingsrisico’s, water- en bodemkwaliteit, een duurzaam voedselsysteem en aanpassen van systemen aan klimaatverandering

Technologie en aardrijkskunde worden in deze studie gecombineerd. Zo gebruiken studenten onder meer geografische informatiesystemen (GIS), geo-ICT en game-technologie om klimaatvraagstukken te analyseren of beantwoorden. 

 

A&K en GMD 

Aarde & Klimaat valt onder het croho (‘de paraplu’) van Geo, Media en Design. Studenten leren dezelfde soort vaardigheden maar passen deze toe in een andere context, namelijk vraagstukken die met klimaat, bodem en water te maken hebben, terwijl GMD zich richt op groene duurzame steden. 

A&K is de eerste opleiding die de vaardigheden (GIS, design) zo expliciet koppelt aan aarde-en-klimaat vraagstukken. We hebben al veel ervaring in beiden, en zijn super gemotiveerd om dit in deze nieuwe opleiding samen te brengen.

afbeelding van een vorige editie van de Online Open Dag voor A&K

Aarde & Klimaat is een voltijd bachelor opleiding. Lijkt het je ook interessant? Meld je aan voor de volgende open dag, bekijk de website of kom eens lessen (online) meelopen.