Geodata is de toekomst

Gepubliceerd op 16 mei 2022 om 08:13

Studenten organiseren Mini-Symposium: GeoData is de Toekomst 

bijdage van docent geo-analyse Jan Willem van Eck

Tijdens de module Ondernemend in de geobranche ontdekken 1e jaars studenten Geo, Media & Design wat de maatschappelijke betekenis van geo-informatie is en welke rol geo-informatie binnen organisaties kan spelen. Ze onderzoeken relevante ontwikkelingen en passende ideeën voor innovatie. Als afsluiting van de module hebben de 1GMD studenten op maandag 28 maart een mini-symposium georganiseerd. 

De studenten organiseren zelf de logistiek, het ontwerp, de technische ondersteuning en het programma. Zo namen moderatoren Isabella en Tom de deelnemers mee in verschillende perspectieven op “GeoData is de Toekomst”. Sprekers tijdens deze dag: Gideon Spanjar, Lector Aeres Hogeschool; André Nagelhout, Aerovision; Emma Roggen, Gemeente Almere; Frédérik Ruys, Vizualism, Geo-dataspecalist/webcartographer. Nieuw dit jaar: een groep studenten presenteerden een eigen startup en vroegen feedback aan het on campus en online publiek. 

Het symposium was voor iedereen een goede gelegenheid om met de aangereikte lesstof te reflecteren op de praktijk. Jan Roodzand, Ruimteschepper, tekende voor de moderatie in de zaal en hij vormde de brug naar de online deelnemers, die dankzij Ruimteschepper online konden deelnemen.  

Een uitgebreid verslag van de module en het symposium volgt in Geo-Info, het tijdschrift van de vereniging Geo-informatie Nederland (GIN).