Ontwerp Groene & Gezonde Stad

Gepubliceerd op 8 januari 2021 om 09:07

bijdrage van docent 'stedelijke ontwikkeling' Frans Kuiper

Eerste jaars studenten Geo Media & Design (GMD) zijn bezig om oplossingen te ontwerpen voor een groenere en vooral gezondere stad. In deze tijd van Corona maken de mensen meer gebruik van de omgeving om te bewegen en te ontspannen.

De studenten hebben de opdracht gekregen van gemeente Den Haag om verbeteringen te bedenken waardoor de wijk Kortenbos 'gezonder' wordt.

De groep van Sigge Kal, Skip Eversen en Sim ten Holt heeft gekozen om de fase van ruimtelijke analyse visueel te maken door middel van een verschuifbare kaart: deels zelf gemaakt in SketchUp en deels geleend van Googlemaps en dat in vormgegeven in ArcGIS StoryMaps.

Resultaat is dat je anders naar beide kaarten (en dus het gebied) gaat kijken en daarmee het deel van de wijk beter kunt analyseren. Heel creatief bedacht en praktisch toegepast. Probeer het maar eens uit.

Tot slot: het groene ronde gebied is naar aanleiding van deze analyse gekozen om in de laatste fase van de opdracht aan te pakken en te voorzien van concrete aanbevelingen.