Minorenmarkt Aeres Almere voor het eerst “on-campus”

Gepubliceerd op 5 december 2023 om 10:44

Aïsha Keijman (Alumnus GMD) deelde haar ervaringen van de gekozen minor 

Esther Veen nodigde de studenten van harte uit voor een gesprek over onderzoek bij Aeres

Op vrijdag 1 december heeft voor het eerst de minorenmarkt van Aeres Hogeschool Almere on-campus, en niet on-line, plaatsgevonden. Deze dag is dé gelegenheid voor 3e jaar studenten om optimaal voorbereid  op het afstudeerjaar te zijn, zodat tijdig beslissingen over de invulling van dat jaar worden genomen. Het is een verplichte mijlpaal op weg naar een succesvolle afstudeerfase.

 

De dag begon met een plenair informatief programma, waarin o.a. de bedrijfsopdracht, het afstudeerwerkstuk, de persoonlijke leerlijn en het persoonlijke afstudeerplan aan de orde kwamen. Ter inspiratie deelden Aïsha Keijman (Alumnus GMD) en Hessel Karsten (student minor Plant Breeding) ervaringen van de gekozen minor en het gevolgde afstudeertraject.

De algemene introductie werd afgesloten door Esther Veen, die namens het lectoraat toelichtte waarom en hoe een bedrijfsopdracht of afstudeerwerkstuk bij Aeres zelf van interesse kan zijn. Esther nodigde de studenten van harte uit om gewoon eens voor een gesprek bij het lectoraat binnen te stappen, als de al voorgedefinieerde opdrachten niet helemaal passen in de afstudeerplannen.

 

Na de pauze volgde een blok presentaties van Aeres minor studies, van Sustainable Urban Regions (ASUR) tot Plant Breeding (AMPD). De dag werd afgesloten met een ronde voorlichting doorstuderen, van mogelijke vervolgopleidingen, zoals Wageningen University (meerdere master opleidingen), Earth Sciences van de Universiteit van Amsterdam en de Masteropleidingen Duurzame Gebiedstransities en River Delta Development van Hogeschool Van Hall Larenstein.

 

Tijdens de afsluitende borrel was er nog tijd voor een informeel gesprek, over onderwerpen, die niet in een standaard presentatie passen: krijg ik met deze minor vrijstelling op mijn pre-uni minor, hoeveel veldwerk past er in deze master, bij welke organisaties kan ik stage doen, als ik voor de Minor Meteorologie kies?

 

Namens de organisatie: dank aan allen die deze eerste on-campus dag mogelijk hebben gemaakt. Wij plannen alvast de volgende minorenmarkt in op donderdag 28 november 2024 - feedback over deze editie blijft altijd welkom!

Wendy Dijkstra
Jan Willem van Eck

Voorlichting doorstuderen, pitch vanuit Wageningen University