Introductie 2023 - Welkom eerstejaars!

Gepubliceerd op 7 september 2023 om 16:47

Door: Tara Visser

 

Op dinsdag 5 September waren alle eerstejaars van de opleidingen Aarde en Klimaat en Geo, Media en Design op school en werden zij welkom geheten door de docenten en studieleiders. We trapten af met een geweldige ‘epic movie’ gemaakt door Cheryl Van Kempen, studieleider van GMD, die de context van de opleidingen weergeeft.

 

Daarna gingen de studenten met hun mentor uiteen om elkaar beter te leren kennen. We sloten de dag 1 af met een inhoudelijke introductie van de eerste modules. Het eerste half jaar gaan de studenten aan de slag voor de gemeente Utrecht, waar ze mogen bijdragen aan het ontwerpen van een herinrichting van het kanalengebied in het centrum. Daarnaast doen ze een module over het Nederlands landschap. Voor een natuurgebied maken de studenten een informatiepaneel.

 

6 september – Rondje Weerwater

De eerste week van september hadden we geen beter weer kunnen treffen, dus: tijd om lekker naar buiten te gaan en ook de omgeving van de school te verkennen. Na een start op school, liepen de studenten een rondje rondom het Weerwater. Daarbij konden ze de geografische app IZI.travel gebruiken. Een voorbeeld van wat we hopen dat GMD-studenten na afstuderen ook zelf kunnen ontwerpen. Ook een rondje weerwater doen? Zie de  instructies hiernaast en hieronder 😊.

 

Na de wandeling en lunch, maakten de studenten kennis met verschillende ondersteunde takken van de school, zoals de IT dienst en de studentendecaan. Ook  belangrijk voor een goede start van het jaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.