Uitreiking Aeres Sustainability Awards

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 19:00

Vandaag, op de dag van de duurzaamheid, is de eerste Aeres Sustainability Award uitgereikt aan 6 studenten. Gedeputeerde Cora Smelik was aanwezig om de Awards, met SDG speldje, aan de studenten te overhandigen. Allemaal van harte met jullie welverdiende Award!🥇

Van links naar rechts de studenten :

  • Narjiss van Duurzame Bedrijfskunde - check haar Instagram: @gogreenmuslimaa . Ze heeft 1.500 volgens waarbij je elkaar kunt inspireren en motiveren duurzamer te leven. Go Green!
  • Joyce van Geo Media & Design was vrijwilliger in Costa Rica bij Beach Cleanup Days en bij een turtle hatchery, door schildpadnesten naar een veilige plek te verplaatsen. As we speak bouwt Joyce samen met haar ouders een duurzaam huis, wat ook nog eens zelfvoorzienend gaat zijn. Gaaf toch?
  • Sunaina studeert Duurzame Bedrijfskunde en heeft een eigen bedrijf opgezet: @bodhicare.nl. Daar bovenop verbouwt ze ook eten in de gemeenschappelijke tuin van hetzelfde wooncomplex. Lekker en gezond!
  • Kim studeert Toegepaste Biologie en werkt voor de Groene Lobby, waar ze een duurzamere wereld creëert door kinderen bijvoorbeeld te laten knutselen met zwerfaval, het recyclen van plastic bekertjes op festivals te promoten, en door onderzoek te doen naar het verminderen van het verspreiden van plastic in winkelcentrum. Kim is een inspiratiebron voor velen.
  • Judith van Voeding & Gezond leven inspireert mensen met haar bedrijf Food Mission. Zo organiseert Judith evenementen, producten en programma’s om verbintenis te creëren tussen Almeerse inwoners en ondernemers. “Think global, act local” zeggen ze ook wel.
  • Douwe van Toegepaste Biologie zet zich al jarenlang in voor het ontwikkelen en geven van workshops over natuur en techniek voor basisschoolkinderen. Door kinderen te leren wat de mens allemaal heeft geleerd van de natuur, omdat veel uitvindingen gebaseerd zijn op ideeën uit de natuur. Douwe laat kinderen zich verwonderen over de natuur. Goed bezig Douwe.

Nogmaals voor alle winnaars: van harte gefeliciteerd en dat jullie een inspiratie mogen zijn voor vele andere studenten!