Zandvoort GP in een infographic

Gepubliceerd op 2 september 2021 om 13:20

bijdrage van geo-docent Karin van Wilterdink

Het kan je bijna niet ontgaan: komend weekend vind in Zandvoort de Formule 1 Dutch Grand Prix plaats. Er is een boel over te doen in de media, zo was er deze week nog een rechtszaak over de negatieve gevolgen van de GP voor de natuur in de omgeving, waarin werd geoordeeld dat het evenement mag doorgaan. 

Dat deed me denken aan het assessment van Daan. 

In 2020 koos (toen) eerstejaars GMD’er Daan Rijnberk in de module Geo Design voor het onderwerp ‘De gevolgen van de GP van Zandvoort’. In deze module stappen studenten in de rol van geo-designer. Ze maken een infographic over een klimaat- en/of milieuvraagstuk in Nederland. Ze doen onderzoek en gaan op zoek naar data en mogelijke oplossingen.

Daan vertelt, “Als ik nu naar deze infographic kijk vind ik het leuk dat ik destijds dat onderwerp heb gekozen. Zeker kijkend naar wat zich nu allemaal afspeelt rond de grand prix van Zandvoort. Dan is deze infographic toch zeer toepasselijk.”  

In de module Geo Design leren studenten ook van alles over beeldtaal en conceptueel, creatief en probleemoplossend te denken. Zo is de student in staat om een infographic te maken voor publiek via de media. Gedurende de gehele periode houden studenten een logboek bij van het ontwerpproces en maken ze een digitaal portfolio. 

Daan: “Als ik nu kijk naar het design zijn er genoeg punten waarvan ik ze nu wel anders zou doen. Toch ben ik er nog best trots op. Dat ik door middel van de lessen zo snel de skills heb geleerd om dit te maken verbaasde me toen. Nu nog steeds wel. Ik kwam vanaf 0 naar dit in een paar maanden. Zien hoe relevant het dan nu is, is zeker leuk om te zien!” 

Zoek de verschillen: zie jij welke aanpassingen Daan heeft gemaakt tussen concept en eindversie?