Waar ga jij naar toe deze meivakantie?

Gepubliceerd op 1 mei 2021 om 11:22

bijdrage van geo-docent Karin Wilterdink

Na weer een paar maanden blokken en werken vanuit huis, zijn we weer toe aan vakantie. Meivakantie! Hoewel de temperaturen nog niet naar grote hoogte stijgen, is het heerlijk om naar buiten te gaan en te genieten van de veranderende natuur van de lente. 

Struinen door het Twentse landschap, fietsen tussen de tulpenvelden in het Westland, wandelen over de hei in Drenthe, of kamperen in de bossen op de Veluwe. Het zijn zo eens wat invullingen die je aan je meivakantie kunt geven. En als je dan buiten bent, begrijp je dan hoe het landschap in elkaar steekt? Weet je wat je ziet, en waarom het er zo uitziet? 

Sommige fysisch geografen binnen ons docententeam kunnen geen fietstochtje maken zonder hun fietsmaatjes te wijzen op peilverschillen in de sloten of leuke houtwalletjes rondom de weides (en waar die allemaal goed voor zijn). Want als je het verhaal van het landschap kent, zie je het overal om je heen in terugkomen. Er zijn ook steeds meer geo-tools die helpen om dat verheel te vertellen, zoals www.topotijdreis.nl , de geomorfologische kaart van Nederland op PDOK of de Atlas van de Leefomgeving.  

 

Bij de opleidingen Geo Media & Design en Aarde & Klimaat leer je het landschap om je heen begrijpen. Dat is leuk in de klas, maar vooral als je in dat landschap bent. 

Fijne vakantie!